Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πως τα φέρνει η ζωή φίλε μου τα πράγματα!

Το πρωί της Παρασκευής αναφέρθηκα στον Ντέσνερ για την Εγκληματική Ιστορία του Χριστιανισμού. Στην Ελλάδα το 10τομο αυτό έργο το μετέφρασε ο εκδότης Οδυσσέας Χατζόπουλος - ΚΑΚΤΟΣ που σήμερα πέθανε!
Σίγουρα θα έχεις πολλά βιβλία του ΚΑΚΤΟΥ μεταξύ των οποίων και μερικά εξαιρετικά επιστημονικής φαντασίας, Ασίμοφ, Κλαρκ κλπ. Αλλά το μνημειώδες έργο του ήταν η σειρά ΕΛΛΗΝΕΣ. 700 τόμους με κείμενα της αρχαιότητας πρόλαβε να βγάλει. Είναι η μεγαλύτερη σειρά στον κόσμο σήμερα. Χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς κρατική ενίσχυση.  Δηλαδή ένας ιδιώτης, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει η Ακαδημία ή η Φιλοσοφικές Σχολές της χώρας που γέννησε αυτά τα μεγαλειώδη κείμενα που πάνω τους στηρίχθηκε η Αναγέννηση και ο Διαφωτισμός. Γιατί δεν συνέβη αυτό; Δεν μπόρεσαν λόγω χρημάτων ή άλλης δυσκολίας; Και πως μπόρεσε ο Οδυσσέας; Πως μπόρεσε ο Αβραμίδης να εκδώσει Επίκουρο, Λουκρήτιο, Διογένη, Ιουλιανό, Κέλσο, Μ.Αυρήλιο κλπ; 
Είτε στα ύστερα χρόνια της αρχαιότητας είτε στα σημερινά, απ' όπου και να δεις και να ψάξεις, η ίδια αιτία εμφανίζεται..     

"Για τους χριστιανούς, ακόμη και τα μαθηματικά ήταν ύποπτα. Τον 4ο αιώνα στην Έμεσα δεν ήθελαν τον Ευσέβιο ως επίσκοπο, επειδή έκανε μαθηματικές μελέτες. Η γεωμετρία και οι άλλες επιστήμες θεωρούνται κυριολεκτικά άθεες δραστηριότητες. Ο εκκλησιαστικός ιστοριογράφος Ευσέβιος επιτίθεται σε "αιρετικούς", λέγοντας ότι "περιφρονώντας τα ιερά κείμενα του Θεού ασχολούνται με τη γεωμετρία· διότι είναι άνθρωποι της γης, μιλούν γήινη γλώσσα και δεν γνωρίζουν Εκείνον ο οποίος έρχεται από τον ουρανό. Με ζήλο μελετούν τη γεωμετρία του Ευκλείδη. Θαυμάζουν τον Αριστοτέλη και τον Θεόφραστο. Μερικοί μάλιστα σχεδόν προσκυνούν τον Γαληνό". Η χριστιανική θεολογία αναθεμάτισε ιδιαίτερα τις φυσικές επιστήμες". (Karlheinz Deschner)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου